2040 BELGESELİ

 


Bizi Dünya için sürdürülebilir bir 2040’ a eriştirmek için yola çıkmış bir belgesel. Üstelik bir babanın kızı için “Gerçeğe Dayalı Hayal Kurma Egzersizi” ile ilerleyen bir yolcuklar silsilesi içeriyor.

Enerji için çözüm ne olur?

Bangladeş'te 5.000 adet üzeri güneş enerjili ev sistemi uygulaması ve aralarında Takas da yapılabilen bir sistem geliştirilmiş enerjiye çözüm için.

Sadece tüketebileceğin yerde  üret de mottosu ile;

Her evde depolanmış enerji kullanılabilir

Temiz enerji üretilmesi sağlanabilir.Üstelik Fosil yakıtlar için dakikada 10 milyon dolar ödeniyor olması bu sürece ilgiyi daha da arttırıyor.

Kahve için bardaklar ve tüm diğer kullanımlar için plastikler azaltılmalı. Üstelik Kahvemtermostanın da instagram hesabında bahsettiği üzere bu kulllanım değişikliğini hepimiz hemen uygulamaya başlayabiliriz.

Kadın ve kız çocuklarına aile planlaması öğretilmeli ve çevre bilinci ile ilgili tüm çocuklara devamlı eğitimler verilmeli.

Trafik için çözüm bulunmalı;

Sürücüsüz ve ortak kullanımda araçlar geliştirilmeli

Elektrikli araç kullanımı teşvik edilmeli

Atıla çıkacak otopark yerleri tarlaya dönüştürülebilir.

 Çatılarda yerel taze besinler yetiştirilebilir kilometre yapmamış yiyecekler size de çekici gelmedi mi?

Bir kaşık sağlıklı toprakta 6 milyar mikroorganizmanın bulunduğu ortaya çıktı. Bu da tarım için vazgeçilmez.

Deniz Perma kültürü ile deniz yosunu kullanarak; balıkçılığı kurtarabilir gübre, biyolojik yakıt gibi ihtiyaçlarımızı giderebiliriz.

 En hızlı büyüyen bitki olduğu ve en çok karbonu çektiği için karbon salınımının azaltılmasında da deniz yosunu kullanılabilir.

Bitki çeşitliliği ve tarlayı sürmeden ekim yapma karbon salınımını azalttığı için çok kıymetli ve  tarımsal ormanlık araziler arttırılmalı.

Bakalım belgeseli izleyince sizin aklınıza neler gelecek?

Torunlarınız için neleri muadilleri ile değiştirebilirsiniz?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox