HAVA DURUMU


 

İnsanın yaşam evresini ben havaya çok benzetiyorum. Genelde Yol metaforuna benzetilir. Bana artık yol biraz sıradan gelmeye başladı. Sıradan değil de bazen çok duyunca etkisi azalır ya. Aynı durumu hissediyorum.

Şimdi size insanın hava durumunu vereceğim.

Durağan olduğunda hayatında yaprak kıpırdamaz. Ne kadar uğraşsa bir kıpırtı, hareket sağlayamaz. Çabalamalar boşa çıkar. Koymaya çalıştığı her tuğla temelsiz bir yapıya bırakılır gibi hissedersin.

Nemli olduğunda bir yapış yapış hal vardır. Tüm yükler omzundadır ve kaldıramazsın. Nefes alma kanalların nemle tıkanmış gibidir. Boğulma hissi kaplar tüm vücudunu, ruhunu.

Fırtınalı olmak esmek gürlemek. Önüne çıkan her şeyi iyi ya da kötü diye bakmadan bir sel gibi silip süpürmek. Fırtınalı olduğunuzda aynı bu duygu gelir ele geçirir sizi. Öfke patlamaları, yoğun duygu durumları bu hale en güzel örnektir.

Karlı ise bugün havanız kaplar her yeri alabildiğine beyazlar. Dünyada hiç siyah bırakmaz bir çığ gibi ezer geçersiniz kötülükleri. Dünyaya baktığınız gözlük bembeyaz olur. Her şeyi güzel görür safça bakarsınız. İçinizdeki küçük mutlu çocuk ele geçirir tüm kalelerinizi.

Güneşli olmak bir ayrıcalıktır. Bir parıltı yayılır etrafa. Işık filtresi devreye girmiştir. Meyve alma evresidir. Güneşinizle olgunlaştırdığınız domatesleri, karpuzları gururla, neşeyle yersiniz. Size özenenler sadece iştahla, neşeyle, bollukla yiyen sizi görürler oysa tüm ömrünüzü bu an için harcamışsınızdır. Emek çok görüntü azdır. Picasso hikayesindeki gibi 40 yıl + 5 dakika.

Yağmurlu iseniz bugün her şeyi buğulu gözler ardında bir duygusallıkla karşılarsınız. Bir hüzünle akar gözünüzden yaşlar. Hiç olumlu bir anı yok gibi hep olumsuz ve kederli anlar canlanır gözünüzden. Ezilmişlik maskeniz ele geçirmiştir sizi. Tehlikeli bir haldir. Son anda fark etmezseniz sizi uçurumdan aşağıya itiverir.

Sisli, puslu, etraf gri ise göz gözü görmez. Hemen önünüzdeki çözümü, farklı bakış açısını hiç fark edemezsiniz. Tüm yöntemler, şanslı durumlar diğerlerine dağıtılmış siz ise unutulmuşsunuz gibi hissedersiniz. Gökten şans yağmış size ise kör talih düşmüştür.

Ilık durum havalı hallerdendir. Taze aşık gibi güzel hisler yayılır sizden. Ilık rüzgar huzur verir hem size hem ortama. Çiçekler görünür gözünüze rengarenk. Şanslı olduğunuzu hisseder şükür duygusuyla bakarsınız etrafa. E o da boş durmaz güzel bakar size. Annenizden aldığınız ilk aferini, sevgilinizden gelen çiçeğin mutluluğunu hissedersiniz.

Şimdilik bu kadar peki sizde havalar nasıl gidiyor? Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

 

Sevgiler…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox