YENİ YAŞIM

Yeni yetkinliğim Mandala Eğitmenliğimden

40 yaşıma giren bir ben.

Peki öncesi kaldı mı gerçekten geride?

Ruhumda açılan faça yaraları, basılan tuzlarla hırpalanmış bir kalp, balonunu elinden kaçırmış bir kız çocuğu var bu geride bıraktım dediklerimde.

Hepsi biraz büyüttü. Hepsi bir ders hediye etti. Aldıkları kadar bıraktığı hediyeler de oldu.

Hep sevgiyi pansuman ettim yaralarıma…

Yaralar mıydı yaşanmışlıkların izleri. Peki sevgi nasıl izler bırakırdı. Neden ruhum zaman zaman hep elimden alınanlara takılıyor. Birikince yaralar tolere edilebilirliği mi azalmıştı? Ya da sevginin merhem olma özelliği mi azalmıştı?

Belki de sevginin duyarlılığı azalmıştı, etki etmemeye başlamıştı yaralara.

Charlie Chaplin seyircilere bir şaka yapar ve herkes gülmeye başlar. Chaplin aynı şakayı tekrar yapar ve bu sefer birkaç kişi güler. Aynı şakayı bir kez daha yapar ve bu sefer kimse gülmez. Sonra bu sözleri söyler: "Aynı şakaya defalarca gülemiyorsunuz. O zaman neden aynı şey için tekrar tekrar ağlıyorsunuz?"

Bu soruyu ben de soruyorum kendime? Aynı şeylere bu kadar ağlamak ve etkilenmek niye? Devamlı güzel anıları hatırlamaktan sıkılan beynimiz bize neden olumsuz anılarda bu kadar duyarsız kalıyor?

Gelin hepimiz kaliteli espiri beklediğimizi hatırladığımız gibi bir negatif olaya da defalarca ağlamamayı öğrenelim. Yoksa hayat eninde sonunda öğretecek bari duvarlara çarpa çarpa olmasın. En güzel hediyeyi hep ben vermeyi severim kendime ne midir bu? Çocukluğuma sarılmak, şimdiki halimden aynaya bakarak bir makas almak, bunca yıla değerli eşliği için teşekkür etmek. Bir de yaradana kocaman bir şükür. Daha ne olsun? Bundan daha iyi nasıl olur? Tabiki sevdiklerime teşekkürle.

Anne babama elimi hep tuttukları için,

Eşime kadınlığımı onurlandırdığı ve sevgisi için

Oğluma annelik ile duyguların şahını yaşattığı için,

Dostlarıma hayatın birlikte keyifli olduğunu her geçen gün daha da fark etmemi sağladıkları için,

Sevgili iyi niyetle günümde yanımda olanlar, ruhunu eşlikçi edenlerim iyi dileklerinizin kat ve kat güzeli size altın tepsilerde bollukla gelsin.

Sevgiler…

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox