KADINLAR GÜNÜ


 

Türkçe kadın kelimesinin kökeni, Eski Türkçe "kraliçe" manasındaki ḳātūn veya χātūn sözcüğüne dayanır.(Wikipedia)

Eskiden kraliçe olarak görülen kadın zamanla nasıl bu konumdan aşağıya atılmış anlamak güç.

Oysa kadın en verimli toprak, en kıymetli tohum, nadide elmas ve yeri geldiğinde bir çok hale bürünerek bir İsveç Çakısıdır.

Sanırım hiçbir hak tepeden inme verilmiyor verilse bile kıymet bilinmiyor. O yüzden siz kız kardeşlerim kendinizi kim? Ne? Hangisi? Olarak görüyorsunuz? Potansiyelinizi fark ettiğinizde işte o gün kendinizi, kadınlığınızı doğuracaksınız. Ancak bilmeliyiz ki her doğum sancılı, zorlu, emek gerektirendir.

Ortaya çıkmayı bekleyen her potansiyel, yaradanın verdiği henüz toplum faydasına sunulmamış her hediye, yetenek bizde bir iç sıkıntısı, depresyon, şafak öncesi karanlık buhranı yaşatır. Kendinize dönün, kırgınlıklarınızı, hayallerinizi, umutlarınızı, kızgınlıklarınızı yazın ve düşünün hayat amacınız ne sizce? Ne yapmak, gerçekleştirmek üzere geldiniz yer yüzene.

Hatırla gücünü, hisset yüreğini, kucakla küçük kız çocuğunu, silkele üstündeki toprağı ve şimdi tam zamanı filiz ver yemyeşil bahar yaprağıyla.

Kadınlığını, dişiliğini, canını onurlandır.

Bir kız kardeşine rol model ol, yeteneğini paylaş, onunla geliş. Kadın kadının kurdu değil Yurdu olsun ve o yurda artık güneş doğsun.

Doğumu en iyi bilen sensin. Doğur yeni aydınlık, ışıl ışıl Dünyayı.

Biz arkanda, yanında, önünde, sağında, solunda, her yerinde sana desteğiz sevgili kız kardeşim.

Kadınlar günümüz kutlu olsun.

Bu bir milat, bu kadınlığımızı doğurduğumuz bir gün olsun.

Umutla…

Sevgiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox